Mūsų virtuvėje nepaliaujami kasdieniai ekspermentai. Šiandien lyg ir ruošiausi gaminti sriubą, tačiau iš jos gavosi šaunus troškinys. Jei kažkas skaito šį dienoraštį ir tikisi profesionalaus patiekalų gamybos aprašymo, ko gero teks nusivilti - to proceso tinkamai užrašinėti dar neišmokau :)
Ingredientai (kiekių nenorodysiu, kiekvienas tegu gamina pagal savo puodo dydį, svečių, namiškių kiekį :) Vienam žmogui reikia apie 500 g sriubos, jei nevalgomas antrasis patiekalas, jos gali būti ir daugiau:
- džiovintos pupelės (jas užmerkiam iš vakaro, tuomet jos greičiau išverda)
- 1 šakelė saliero
- pusė morkos
- pusė svogūno
- 1 pomidoras
- žaliosios alyvuogės be kauliukų
- raudonieji pipirai, druska
Pupeles užkaičiame puode ir verdame, tuo tarpu supjaustome salierą, morką, svogūną, pomidorą. Supjaustytas daržoves susmulkiname smulkintuvu (liaudiškai kalbant blenderiu). Į keptuvę įpilame 2-3 valg. šaukštus aliejaus ir šiek tiek pakepiname. Visą masę sukrečiame į puodą, kuriame verda pupelės, pagardinam raudonaisiais pipirais, druska, sumetam žaliąsias alyvuoges ir paverdame iki pupelės bus visiškai minkštos, bet ne ištižusios.
Užrašiau, kad nepamirščiau... Jei kas gaminsit - skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą